+38 (067) 350-68-88

Call-центр: - понеділок - неділя: з 9-00 до 21-00

Для чого потрібна пара в духовці?

Приготування на парі завжди було ознакою дієтичного, корисного харчування. На парі в першу чергу готувалися овочі, м'ясо, риба. За приготування на парі відповідали пароварки. Однак, в останні кілька років з'явилися духові шафи з функцією приготування на парі. Чим же відрізняється приготування на парі в духовій шафі від звичайної пароварки? Навіщо взагалі потрібна ця технологія? Чи можуть духові шафи з парою працювати в звичайному режимі? На ці та інші питання я відповім в даній статті.

 

   Навіщо потрібно приготування на парі? Взагалі приготування страв на парі це не зовсім те, за що відповідає пароварка, це професійна технологія готування, що прийшла з ресторанного меню. При даному типі приготування страв пару поєднують з гарячим повітрям, що дає соковиті і м'які страви всередині, при цьому покриті зверху апетитною скоринкою. Пара дозволяє також зберегти у страві на 50% більше вітамінів і мінералів, ніж традиційні способи приготування, крім того поєднання пари і гарячого повітря скорочує час приготування страви. Пара тепер використовується також для приготування страв з тіста. Крім того, пара закриває пори продукту, тому вся волога і запах, що містяться в продукті залишаються всередині, на виході страва виходить дуже соковитою та ароматною.

    Яка ж основна відмінність шафи з паровими режимами від пароварки? Головне, в шафі можна регулювати інтенсивність пари, від 25 до 100 відсотків, у звичайній пароварці максимум це 25%. Крім того, можна використовувати різні змішані режими типу гаряче повітря + пара і так далі, за допомогою пари готуються найрізноманітніші страви. Кром того, багато духовок дозволяють використовувати низькотемпературну пару (від 30 градусів) що теж дає ряд переваг, від приготування тіста до отримання йогуртів. Вартує також зазначити, що при приготуванні страв за допомогою пари використовується більш низька температура приготування, наприклад не 200-220 ° С для бісквіта або 200 ° С для кексу, а 160-180 ° С. Також величезний плюс шафи з парою - підігрів їжі. Якщо Ви хочете, щоб вчорашній рис або м'ясо по французьки виглядали, як щойно з печі - просто підігрійте їх з парою (в духовці є спеціальний режим для цього).

   Крім режимів з парою в духовках також присутні стандартні режими готування, верхній, нижній нагрів, гриль і конвекція. Так що Ви можете готувати також і без пари.

    Духовки з парою зазвичай йдуть в топових комплектаціях, з текстовими дисплеями, автопрограмами і тд. Як варіант, раджу звернути увагу на модель Bosch HSG656RS1 http://dom-tex.com.ua/ua/poshuk/vbydovana/kompaktni-prylady/parovarky/hsg656rs1-detail - відмінна топова модель від Bosch, оснащена не тільки функцією приготування на парs, але і купою інших приємностей, таких як термощуп, автопрограми і тд. Так, це не найдешевший варіант, зате така духовка дасть Вам можливість професійно готувати найрізноманітніші страви,не шукаючи масу інформації в інтернеті і не стоячи годинами біля плити. Духовка сама «вирішить» як приготувати оптимально і максимально смачно і Ваші родичі і гості відчують себе у Вас вдома, як в найдорожчому і вишуканому ресторані!

 

0